четвер, 30 березня 2017 16:52

Син прихильника Путіна став символом протесту проти Кремля

Син прихильника Путіна став символом протесту проти Кремля
17-річний Роман Шингаркін став обличчям протесту проти корупції. Фото: Politonline.ru

17-річний Роман Шингаркін, син екс-депутата Держдуми і прихильника президента РФ Володимира Путіна, прославився завдяки фото з антикорупційного мітингу в Москві.

У розпал акції "Він вам не Дімон" Шингаркін та ще один хлопець вилізли на ліхтарний стовп на Пушкінській площі. До них видерся силовик. Намагався змусити спуститися на землю. Однак хлопці відмовилися. Їхній вчинок натовп зустрів голосним шумом та свистом, повідомляє ТСН.

Фото Шингаркіна розлетілися в соцмережах. Він став символом опору протестувальників.

Згодом старшокласника вмовили спуститися. Затримали і доправили в поліцейський відділок. Звинувачення висунути не змогли, оскільки він неповнолітній.

Активіста забирав з поліції батько, Максим Шингаркін. У 2011-2016 роках він був був депутатом Держдуми від партії ЛДПР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки скаржаться на тиск влади за участь дітей у протестах

За словами хлопця, він пішов на мітинг, аби дізнатися "наскільки сильна опозиція, скільки вийде на вулиці, і заодно, щоб влада дала хоч якусь відповідь на факт корупції".

На стовп виліз, бо внизу нічого не бачив.

Шингаркін-старший заявив, що підтримує мотиви, які спонукали сина взяти участь в акції протесту. Однак наголосив, що він та члени його родини не виступають проти Путіна.

"У нього є соціальна позиція - проти корупції. Я її повністю підтримую", - сказав екс-депутат.

Заступник голови комітету Ради федерації РФ Олена Мізуліна вважає "небезпечною тенденцією" заміну уроків патріотизму на заняття із боротьби з корупцією.

Зараз ви читаєте новину «Син прихильника Путіна став символом протесту проти Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі