неділя, 24 січня 2021 09:57

Схопили одного з найрозшукуваніших у світі наркобаронів

Схопили одного з найрозшукуваніших у світі наркобаронів
У Нідерландах заарештували одного із найбільш розшукуваних наркоторговців 57-річного Цзе Чі Лопа. Фото: facebook.com/madisintheair

У Нідерландах заарештували одного із найбільш розшукуваних злочинців у світі, наркоторговця китайського походження Цзе Чі Лопа, якого називають "королем наркотиків".

Головну роль в операції із його затримання відіграла Федеральна поліція Австралії, повідомляє Sky News.

Цзе Чі Лоп є нібито головою міжнародного синдикату "Сем Гор", вартість якого оцінюють у $22 млрд. Ця наркоімперія, відома під назвою "Компанія", охоплює всю Азію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із "Борисполя" утік наркобарон

Чоловіка затримали в аеропорту Схіпхол, що поряд з Амстердамом. Повідомляється, що затримання пройшло без інцидентів і тепер на чоловіка чекає процедура екстрадиції.

Це Чі Лоп — громадянин Канади, народився у Китаї. Йому 57 років. Його порівнюють з мексиканським наркобароном Ель Чапо.

Наркобарона Хоакіна Гусмана Лоеру на прізвисько Ель Чапо, "Коротун", заарештували 22 лютого 2014-го. Його називали найрозшукуванішим наркобароном світу. Ель Чапо затримали в Мазатлані в мексиканському штаті Сіналоа у ході спільної операції з американськими правоохоронцями. На нього полювали з 2001-го. Тоді Гусман втік з в'язниці, де мав відсидіти 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Схопили одного з найрозшукуваніших у світі наркобаронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі