понеділок, 09 лютого 2009 09:39

Шеварднадзе: Росія вже вирішила кримське питання

Шеварднадзе: Росія вже вирішила кримське питання
Екс-міністр закордонних справ Радянського Союзу, колишній президент Грузії Едуард Шеварднадзе бачить причину інтересу Російської Федерації до Абхазії в прагненні знайти вихід до Чорного моря.

"У часи СРСР Росія користувалася портами в Одесі, Севастополі та Іллічівську. Потім вона втратила ці порти і стала шукати виходи до Чорного моря. Саме в цьому полягає причина особливого інтересу РФ до Абхазії", - сказав Шеварднадзе в інтерв"ю газеті "Комсомольська правда в Україні", опублікованому в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На його думку, на даний момент Росія вирішила "кримське питання". "Зараз в Очамчирі будується морська база, а в Гудауті - авіаційна. Можна сказати, Росія вирішила свою проблему. А значить, кримське питання її зараз вже не дуже хвилює", - зазначив Шеварднадзе.

Шеварднадзе припускає, що прем"єр-міністр Росії Володимир Путін може знову стати главою російської держави.

"Я не виключаю, що, коли закінчиться термін перебування Дмитра Медведєва в кріслі президента, Путін знову буде балотуватися і знову стане главою держави", - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо політичної лінії колишнього і нинішнього президентів РФ, екс-президент Грузії підкреслив позитивний характер їх взаємин. "Звичайно, їх (Медведєва і Путіна) відносини не тільки дружні, але й ділові. І такими вони будуть зберігатися до кінця", - сказав Шеварднадзе.
Зараз ви читаєте новину «Шеварднадзе: Росія вже вирішила кримське питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі