четвер, 05 листопада 2020 10:25

Серед затриманих у справі про теракт у Відні є росіяни - поліція Австрії

Серед затриманих у справі про теракт у Відні є росіяни - поліція Австрії
Австрійські правоохоронці затримали 14 осіб за підозрою в причетності до терористичної організації. Фото: Reuters

Серед затриманих у справі про теракт у Відні є громадяни Росії. Про це заявив начальник поліції австрійської столиці Герхард Пюрстль, пише видання Die Presse.

Австрійські правоохоронці затримали 14 осіб віком від 18 до 28 років за підозрою в причетності до терористичної організації.

"Деякі з них мають громадянство інших країн, серед яких Бангладеш, Македонія, Туреччина і Російська Федерація", - сказав начальник віденської поліції.

Пюрстль також повідомив, що були переглянуті відео з Wiener Linien. Відповідно, злочинець не приїхав на місце злочину громадським транспортом.

За словами міністра внутрішніх справ країни Австрії Карла Нехаммера, всі затримані у справі про теракт мають міграційне минуле. Деякі з них не є громадянами Австрії. Глава МВС також повідомив, що злочинець, який убив чотирьох осіб у Відні, діяв у той момент один. Така версія підтвердилася після перевірки понад 20 тис. відео, відправлених у поліцію.

Нехаммер також повідомив, що злочинець хотів улітку купити боєприпаси в Словаччині та, що словацькі спецслужби поінформували про це австрійських колег.

Посол Росії в Австрії Дмитро Любинський раніше заявляв, що серед затриманих є вихідці з Північного Кавказу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили особу одного з нападників у Відні

Стрілянина в центрі Відня почалася 2 листопада, близько 20:00 за місцевим часом (21:00 за Києвом). Стріляли в 6 різних локаціях: Морцінплатц, Зальцгріс, Зайтенштеттенгассе, Грабен, Бауернмаркт і Фляйшмаркт. Правоохоронці повідомили, що кілька злочинців озброєні автоматами. Джихадисти взяли на себе відповідальність за напади.

Зараз ви читаєте новину «Серед затриманих у справі про теракт у Відні є росіяни - поліція Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі