середа, 21 квітня 2021 20:19

Секс вчителів із учнями хочуть заборонити

Секс вчителів із учнями хочуть заборонити
Учні в китайські школі / Getty Images

Китайська влада запропонувала до розгляду законопроект, що забороняє вчителям займатися сексом з учнями.

У Китаї вік сексуальної згоди зараз - 14 років. Досі це єдина юридична перешкода для стосунків між вчителями і учнями. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтимні зустрічі й дубайські шейхи: дівчата розповіли, скільки можна заробити на ескорті

Але тепер список неприйнятних вчинків, які "завдають шкоди фізичному та психічному здоров'ю учнів", зокрема, мацання учнів чи сексуальні коментарі щодо них, можуть вперше бути заборонені законом.

Законопроект опублікували, щоб зрозуміти, як до нього ставляться китайці. Меггі Ян з Шеньчженя, мати 15-річної дівчини, каже, що згодна з забороною на стосунки вчителів і учнів.

"Думаю, побачення - справа дорослих. Як можемо миритися з тим, що вчитель зустрічається з неповнолітнім учнем? Цей закон слід було раніше прийняти", - каже Меггі Ян.

Відповідно до запропонованих змін, вчителям буде заборонено показувати чи висилати учням будь-які повідомлення, книги, журнали, фільми, відео чи фото, які містять порнографічні матеріали, а також будь-яку участь у "невідповідних стосунках".

Директор "Дослідницького інституту освіти ХХІ століття" Сюн Бінц каже, що у різних людей різні уявлення про "невідповідні та недоречні стосунки". У деяких випадках китайські вчителі, звинувачені в сексуальних домаганнях, заявляли, що це несправедливо, бо відносини були добровільними. Зазвичай за таке вчителів направляють в інші школи замість того, щоб якось карати.

"Хоча деякі люди кажуть, що вчителі й учні мають право зустрічатися, якщо хочуть, вони не розуміють, що вчитель може використовувати їх становище, щоб спонукати чи змусити учня зустрічатися", - каже Сюн Бінц.

"Законопроект про захист неповнолітніх" в школах випустило міносвіти Китаю. Якщо його приймуть як закон, то в початкових і середніх школах заборонять вчителям зустрічатися з учнями чи займатися з ними сексом.

Зараз ви читаєте новину «Секс вчителів із учнями хочуть заборонити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі