четвер, 20 квітня 2017 13:46

Секретарю спілки журналістів Росії заборонили в'їзд в Україну

Секретарю спілки журналістів Росії заборонили в'їзд в Україну
Секретар російської спілки журналістів став персоною нон-грата в Україні. Фото: nmpu.org.ua

СБУ заборонила в'їзд в Україну секретарю Спілки журналістів Росії (СЖР) Ашоту Джазояну. Він незаконно відвідував окупований Росією Крим.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Незалежної медіа-профспілки України.

Служба безпеки України визнала, що Джазоян вчинив "суспільно небезпечне діяння, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України". Заборонила йому протягом трьох років в'їжджати в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський актор Дмитро Дюжев виступатиме в окупованому Криму

11 травня минулого року Незалежна медіа-профспілка України звернула увагу міжнародних партнерів, Союзу журналістів Росії, Генеральної прокуратури України щодо протиправних дій з боку секретаря СЖР Ашота Джазояна.

У відповідь Спілка журналістів Росії оприлюднила власну заяву, в якій фактично визнала законність окупації частини території України.

"СЖР вважає своїм обов'язком нагадати закордонним партнерам про те, що відповідно до законодавства Російської Федерації Крим є суб'єктом РФ... Наша позиція незмінна – для журналістики не існує кордонів", - йдеться в заяві російської організації.

Зараз ви читаєте новину «Секретарю спілки журналістів Росії заборонили в'їзд в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі