пʼятниця, 23 липня 2021 16:09

Ще одна країна заборонить невакцинованим відвідувати публічні місця

Ще одна країна заборонить невакцинованим відвідувати публічні місця
Документ про вакцинацію в Ізраїлі / Getty Images

Прем'єр-міністр Ізраїлю засудив громадян, які відмовляються колоти вакцини від Covid-19. Через два тижні країна закриє для нещеплених громадські місця. Зокрема, кінотеатри, театри й синагоги.

Прем'єр країни Нафталі Беннетт у четвер засудив ізраїльтян, які не хочуть робити щеплення від Covid-19. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль придумав, як стимулювати вакцинацію від Covid-19

Ізраїль зняв майже всі обмеження, запроваджені у травні, у зв'язку з кампанією швидкої вакцинації, яку провели в країні. Але поширення штаму Delta призвело до збільшення кількості нових випадків. Це спонукало уряд знову запровадити низку обмежень.

"Наше завдання зрозуміле: усі ізраїльтяни, яким можна зробити щеплення, мають бути вакциновані. Люди, які відмовляються від вакцинації, загрожують нашому здоров'ю, довкіллю і свободі всіх громадян Ізраїлю. Наша свобода працювати, вчитися, святкувати разом із сім'єю - під загрозою. Люди, які відмовляються від вакцинації, шкодять усім", - сказав прем'єр.

В Ізраїлі з населенням 9 млн осіб укололи 11 млн доз вакцин. 5,28 млн ізраїльтян або 58,4% населення повністю вакциновані.

Італія також запроваджує обов'язковий сертифікат вакцинації проти Covid-19 із 6 серпня. Це зараз остання країна в Європі, яка оголосила про таку схему. Цей крок дасть можливість особам від 12 років, які мають хоча б один укол вакцини, мати доступ до публічних місць, зокрема ресторанів, кінотеатрів і тренажерних залів.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна заборонить невакцинованим відвідувати публічні місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі