середа, 25 листопада 2020 12:27

Ще одна країна Європи вакцинуватиме людей безкоштовно

Ще одна країна Європи вакцинуватиме людей безкоштовно
В уряді Іспанії заявили, що планують провакцинувати 2,5 мільйона мешканців із січня по березень наступного року. Фото: pixabay

План вакцинації населення від вірусу SARS-COV-2 оприлюднив уряд Іспанії.

Він передбачає безкоштовні щеплення для усіх громадян та першочергову імунізацію людей похилого віку, повідомляє EL PAIS.

У Міністерстві охорони здоров'я країни зазначають, що вакцини від Covid-19 надаватимуть на добровольчій і безкоштовній основі. Насамперед вони будуть доступні для груп ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд планує вакцинувати громадян від коронавірусу безкоштовно

За планом щодо імунізації від коронавірусу, населення Іспанії розділили на 18 соціально-демографічних груп на основі 4 критеріїв ризику: захворюваність і смертність, частота контакту з вірусом, соціально-економічний вплив та передача хвороби. Згідно з такими критеріями, насамперед вакцинуватимуть мешканців будинків літніх людей та опікунів, після них щеплення отримають працівники сфери охорони здоров'я.

Також в уряді Іспанії заявили, що планують провакцинувати 2,5 млн жителів із січня по березень наступного року.

Загалом Іспанія замовила для своєї 47-мільйонної країни 140 млн доз вакцини від фармацевтичних компаній AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen, BioNTech-Pfizer, CureVac і Moderna.

Перші вакцинації проти коронавірусу у Європейському Союзі планують провести до кінця грудня. Державам-членам ЄС варто готуватися до вакцинації, заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона стверджує, що Єврокомісія уклала контракти з 6 компаніями на постачання вакцини проти Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна Європи вакцинуватиме людей безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі