пʼятниця, 10 лютого 2023 17:04

Санкції в дії: Росія скорочує видобуток нафти

Санкції в дії: Росія скорочує видобуток нафти
Росія скорочує видобуток нафти. Фото: unsplash.com

На тлі ембарго ЄС та обмеження цін на російську нафту, введеного країнами G7, видобуток нафти в Росії у 2023 році може значно скоротитися.

За словами віце-прем'єра країни-агресора Олександра Новака, вже в березні видобуток впаде на 500 тис. барелів на добу, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію сколихне бунт, який повалить режим Путіна – ГУР

"Такі ризики є. Ми їх оцінимо найближчим часом. На сьогодні ми повністю реалізовуємо весь обсяг виробленої нафти, однак, як і було заявлено раніше, ми не будемо продавати нафту тим, хто прямо або побічно дотримується принципів "цінової стелі". У зв'язку з цим Росія в березні добровільно скоротить видобуток на 500 тис.барелів на добу", – сказав він.

Країни ЄС і G7 вводять стелю цін на російські нафтопродукти. Вже у неділю, 5 лютого, набуде чинності заборона ЄС на імпорт російських нафтопродуктів. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Країни ЄС домовилися про стелю цін у $100 на російський дизель і $45 на різні масла. Також, за його інформацією, країни-члени дали письмове зобов'язання про перегляд граничної ціни на сиру російську нафту у березні. Зараз ціна становить $60.

Зараз ви читаєте новину «Санкції в дії: Росія скорочує видобуток нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі