неділя, 25 серпня 2019 17:22

Саміт G7: поліція затримала 68 людей

Саміт G7: поліція затримала 68 людей
Антиглобалісти влаштували у Франції протести. Фото: 112

У французькому Біарріці, де проходить саміт G7, затримали 68 людей.

38 затриманих були поміщені під варту, повідомляє BFMTV.

"Зокрема, за участь у групі для вчинення насильства або заподіяння шкоди, володіння предметами, які можуть бути використані в якості зброї", - йдеться в повідомленні префектури департаменту Атлантичні Піренеї.

Ніхто не постраждав у результаті несанкціонованої демонстрації. Сталися короткі сутички в місті Байонна, що входить до агломерації з містом Біарріц. Під час демонстрації поліція застосувала водомети і сльозогінний газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери G7 планують зміцнити координацію з Росією, але не будуть повертати РФ за стіл

13 200 поліцейських і жандармів розгорнули в районі Біарріца в рамках заходів безпеки до саміту G7 через побоювання насильницьких демонстрацій.

В субботу головний протест, санкціонований владою, пройшов без будь-яких інцидентів, зібравши 15 000 учасників за даними організаторів, і 9000 - за даними влади.

У неділю кілька антиглобалізаційних організацій організували новий захід, який відбудеться вранці у Байонна, - "марш портретів", де повинні бути зібрані більше ста офіційних портретів президента Еммануеля Макрона. У неділю заплановані і інші акції.

До 2014 року "велика сімка" була "вісімкою" - у міжнародний клуб високорозвинених країн світу входила також Росія. Однак після незаконної анексії Криму країни-учасниці спільноти скасували підготовку до саміту Великої вісімки в Сочі, запланованого на червень того ж року. Замість Сочі саміт відбувся в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Саміт G7: поліція затримала 68 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі