неділя, 04 лютого 2018 10:53

Розповіли, куди найчастіше подорожують українці

Розповіли, куди найчастіше подорожують українці
Найпопулярнішою країною для відвідин залишається сусідня Польща. Зростає попит на середземноморські країни. Фото: prm.ua

Найпопулярнішою країною для відвідин залишається сусідня Польща, хоча за відкриттям безвізу українці більш охоче відвідують інші європейські країни.

Серед теплих країв популярними залишаються Єгипет та Туреччина. Зростає попит на Іспанію, Італію та країни Балканського півострова, повідомляє Сегодня.

За 2017 рік безвізом скористалися 402 тис. українців, повідомляє прикордонна служба. Влітку відвідують теплі країни та на південь Європи, взимку - на гірськолижні курорти.

Найчастіше подорожували до Польщі (94. тис. чоловік), Румунії (79 тис.) та Угорщини (55 тис.).

У 2017 році виріс попит на Єгипет (його відвідали в 10 раз більше українців, ніж минулого року) та Туреччину (у 13 раз більше). Загалом у цих двох країнах відпочили близько 700 тис. наших співгромадян.

"Червоне море - найтепліше море світу, а інфраструктура динамічно розвивається", - пояснює популярність Єгипту туроператор TUI Україна. Для 2 дорослих 7-денний відпочинок коштує щонайменше $200.

Попит Іспанію виріс в 10 разів, а на Італію, Болгарію, Чорногорію, Кіпр в 5 разів.

Серед любителів екзотичного відпочинку першість займають острова Балі та Хайнань (Китай).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1000 днів, 45 країн - жінка показала неймовірні фото після велосипедної мандрівки

Узимку туристів приваблюють гірськолижні курорти Словакії, Фінляндії, Андори та Австрії. Відпочинок там обійдеться в $500 на одного.

Україна, в свою чергу, стає все більш привабливою для туристів із Білорусі та Молдови.

Країни Євросоюзу відмовляють у видачі віз дітям, народженим в окупованому Криму. Про це повідомив головний редактор BSNews Андрій Клименко. У Росії обурені тим фактом, що жителям Криму, які мають російські паспорти, не видають візи в ЄС, США та Канаду.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, куди найчастіше подорожують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі