середа, 14 лютого 2018 08:51

Розкрили подробиці масової ліквідації російських найманців у Сирії

Розкрили подробиці масової ліквідації російських найманців у Сирії
Міжнародна коаліція на чолі з США в Сирії завдала авіаудару у відповідь на наступ найманців "Вагнера". Фото: ТСН

Бойові дії під Дейр-ез-Зором в Сирії, внаслідок яких були ліквідовані російські найманці, були спричинені спробою прихильників Башара Асада захопити родовища нафти і газу, які контролюють курди - союзники США.

Про це повідомляє видання "Коммерсантъ", посилаючись на російське військовий джерело.

"Причиною інциденту в провінції Дейр-ез-Зор на півночі країни стала спроба місцевих "великих підприємців, які наразі підтримують Башара Асада", захопити нафтові і газові родовища, що знаходяться під контролем курдів - союзників США", - інформує видання.

У наступі брали участь урядові структури, ISIS Hunters - "мисливці на ІДІЛ" та найманці "ПВК Вагнера". При цьому співрозмовник видання стверджує, що російське командування в Сирії не давало дозволу на проведення наступальної операції на нафтові поля, яка була сприйнята як "небезпечна самодіяльність".

За словами російського військовика, під час бою загинули 11 росіян. Інформацію про сотні загиблих у російському МЗС назвали дезінформацією західних видань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іх там нєт" - голова Пентагону прокоментував розстріл "вагнеровців"

Кремль відхрестився від загиблих у Сирії "вагнерівців". Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не має інформації про інших росіян у Сирії, окрім кадрових військових. Російські найманці у Сирії потрапили під авіаційний удар коаліції на чолі зі США 7 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили подробиці масової ліквідації російських найманців у Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі