середа, 31 липня 2024 14:30

Росія знову тренується застосовувати ядерну зброю

Росія знову тренується застосовувати ядерну зброю
У Росії розпочався третій раунд навчань із застосування ядерної зброї. Фото: slovoidilo.ua

У середу, 31 липня, в Росії розпочався третій раунд військових навчань із застосування тактичної ядерної зброї.

Вони проходять у сусідніх з Україною військових округах. Про це повідомляє АР

Тренування є частиною зусиль Кремля, спрямованих на те, аби змусити Захід обмежити підтримку України.

У навчаннях беруть участь підрозділи Центрального і Південного військових округів, озброєні ракетами малої дальності "Іскандер". Військові відпрацюють отримання ядерних боєголовок зі складів та їх встановлення на ракетах у визначених районах запуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов прокоментував, чи може Путін застосувати ядерну зброю

Залучаються також підрозділи ВПС, які мають встановити оснащені ядерними боєголовками ракети на військові літаки і виконати навчальні польоти.

Міноборони РФ заявило, що навчання мають на меті підтримання готовності військ до виконання бойових завдань.

У Росії до тактичної ядерної зброї відносять бомби, боєголовки для ракет малої дальності та артилерійські боєприпаси меншої потужності, ніж стратегічна зброя – потужні боєголовки, якими оснащуються міжконтинентальні балістичні ракети, призначені для знищення цілих міст.

Попередні два етапи навчань Росія проводила у травні й червні. Червневі навчання проводилися спільно з військами союзної Росії Білорусі, куди Москва перекинула частину своєї тактичної ядерної зброї минулого року.

Видання нагадує, що російський диктатор Володимир Путін та представники його режиму неодноразово погрожували світові своєю ядерною зброєю. Таким чином вони хочуть перешкодити союзникам по НАТО нарощувати підтримку України.

У Кремлі навчання із застосування тактичної ядерної зброї назвали частиною відповіді Москви на заяви західних партнерів України про дозвіл завдавати ударів західною зброєю по території РФ.

23 липня війська РФ розпочали відпрацювання навичок використання мобільних пускових установок балістичних ядерних ракет "Ярс".

Це було вже друге таке навчання російської армії цього місяця. Навчання були продовженням аналогічних тренувань, які ракетні війська РФ провели на початку липня щонайменше у двох різних регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Росія знову тренується застосовувати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі