неділя, 01 січня 2023 22:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може отримати "несподіваних друзів": чому це небезпечно

Росія може отримати "несподіваних друзів": чому це небезпечно
Президент РФ Володимир Путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін розвивають партнерство, незважаючи на агресію Росії. Фото: Інтерфакс

Росію поступово підминає під себе одна з сусідніх країн і вона може стати колонією.

Тому країну-агресора необхідно знищити якнайшвидше. Про це в ефірі телемарафону заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США прокоментували розмову Путіна і Сі Цзіньпіна

"У росіян можуть з'явитися нові "власники". Ми сьогодні спостерігаємо, що одна країна-сусід поступово підминає РФ під себе, бо там є свої інтереси. Це дуже небезпечна тенденція для світу та для нас", - підкреслив Данілов.

При цьому на запитання про те, чи йдеться про Китай, Данілов не відповів ствердно, але й не заперечив.

Він зазначив, що зараз необхідно звернути увагу на ті процеси, які відбуваються з Росією. Зокрема, у неї залишилося ракет лише на дві-три потужні атаки.

"Ми повинні мати на увазі, що вони можуть отримати "несподіваних друзів" і Росія може стати колонією. Якщо хтось вважає, що з Росією потрібно вести переговори, то я вважаю, що Росію треба знищувати. І якнайшвидше", - наголосив секретар РНБО.

30 грудня стало відомо, що Володимир Путін у режимі відеоконференції зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Путін заявив, що відносини між РФ і Китаєм є "найкращими в історії" і "можуть витримати всі випробування". Дві країни посилять співпрацю між своїми збройними силами, зазначив президент РФ.

Відеодзвінок наприкінці року, перші переговори після особистої зустрічі Сі і Путіна в Узбекистані у вересні, може підкреслювати залежність Москви від Пекіна, що поглиблюється.

Москва і Пекін зблизилися в останні роки, коли Сі і Путін заявили, що дві країни розвивають партнерство "без обмежень" за кілька тижнів до вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія може отримати "несподіваних друзів": чому це небезпечно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі