пʼятниця, 25 лютого 2022 17:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію вигнали з Ради Європи

Росію вигнали з Ради Європи
Членство Російської Федерації в Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї Ради Європи припинили. Фото: Wikimedia

Росію позбавили права голосу в комітеті міністрів Ради Європи. Ініціаторами процедури стали Україна та Польща.

Про це повідомив міністр МЗС Італії Луїджі Ді Майо.

Процедура припинення членства Росії в Раді Європи включає роботу в Парламентській асамблеї Ради Європи та Європейському суді з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець голіруч кинувся на колону техніки РФ: емоційне відео

"Це означає, що призупинення участі набуває чинності негайно щодо представництва Російської Федерації в Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї Ради Європи. Відповідно до статті 8 Статуту РЄ, Генеральний секретар має повідомити про це РФ та донести їй про правові та фінансові наслідки цього рішення. Російська делегація продовжувала пояснювати "свої мотиви", але це все брехня. Для всієї Європи вони стали воєнними злочинцями, Європа прозріває", – повідомила голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева.

У ЄСПЛ повідомили, що він продовжить розглядати позови проти Росії.

Комітет міністрів Ради Європи є керівним органом організації. До його складу входять міністри закордонних справ держав-членів Ради Європи або їх постійні представники. Комiтет мiнiстрiв розглядає заходи, яких необхiдно вжити для досягнення мети Ради Європи, включаючи питання про укладення конвенцiй або угод i прийняття урядами спiльної полiтики щодо конкретних питань.

Зараз ви читаєте новину «Росію вигнали з Ради Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі