понеділок, 20 вересня 2021 15:28

Росіянку позбавили волі за твіт про Лукашенка

Росіянку позбавили волі за твіт про Лукашенка
Процес над росіянкою почався 16 вересня. Фото: pixabay.com

Московський суд Бреста призначив громадянці Росії Ірині Вікхольм 1,6 років позбавлення волі за твіт про президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Процес над росіянкою почався 16 вересня. Через чотири дні суддя Євген Бреган постановив визнати жінку винною, повідомляє правозахисний центр "Вясна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко дозволив військовим придушувати "масові заворушення"

Вирок ще не набрав законної сили, його можна оскаржити. Вікхольм заявила, що кримінальна справа щодо неї має політичний мотив.

Ірину Вікхольм затримали в Білорусі 28 травня 2021 року. Приводом для кримінальної справи став її твіт від 23 травня 2021-го з посиланням на її ж статтю в "Живому Журналі". Публікація є передруком статті російської служби BBC про інцидент із літаком Ryanair і Романом Протасевичем. Жінка додала лише свій заголовок: "Черговий злочин Лукашенка: акт державного авіапіратства". Фраза "акт державного авіапіратства" взята з того ж матеріалу BBC.

Зараз ви читаєте новину «Росіянку позбавили волі за твіт про Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі