середа, 05 квітня 2017 15:44

Росіяни загнали літак Качинського в смертельну пастку - Польща

Росіяни загнали літак Качинського в смертельну пастку - Польща
Міністр оборони Польші звинуватив російських диспетчерів у Смоленській катастрофі. Фото: telewizjarepublika.pl

Російські авіадиспетчери свідомо наблизили літак президента Польщі Леха Качинського до катастрофи.

Про це заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає УКРІНФОРМ.

"Доказова база, яку зібрала група слідчих, а більшою мірою комісія з розслідування авіакатастроф державної авіації, є дуже переконливою. Вона показує, що ці дії (контролерів. – Gazeta.ua) були свідомими. Було бажання призвести до катастрофи", - наголосив Мацеревич.

Усе вказує на те, що контролери з вишки "Смоленськ-Північний" "вели літак до катастрофи", зауважив він. Пілот до останнього намагався "уникнути цієї пастки".

"Зрештою, не це стало причиною трагедії. Хоча і призвело до ситуації, яка спричинила цю драму, аби було якомога більше схоже на природну катастрофу", - заявив глава міноборони Польщі.

Якби контролери не довели літак так низько до землі, то "складніше було б організувати хаос, з яким ми маємо справу сьогодні", сказав Мацеревич.

За його словами, якби літак розпався на висоті 50, 60 або 150 метрів над землею, катастрофу не можна було б назвати природною.

Урядова підкомісія з розслідування причин катастрофи незабаром представить результати своєї роботи - "сотні, а то й більше" експериментів і моделювань, зазначив Мацеревич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща готується подати позов проти Росії до Гааги

Генпрокуратура Польщі висунула звинувачення російським диспетчерам. Стверджує, що вони умисно спровокували авіакатастрофу під Смоленськом. Також у цьому звинувачують "третю особу", яка перебувала у вежі управління польотами. Росія звинувачення на адресу контролерів відкидає.

10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак з президентом Польщі Лехом Качинським та високопоставленими польськими чиновниками. Загинули всі 96 людей, що були на борту.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни загнали літак Качинського в смертельну пастку - Польща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі