пʼятниця, 21 лютого 2020 14:26

Росіяни дали Гриценку 6 років тюрми "за тероризм". Заочно

Росіяни дали Гриценку 6 років тюрми "за тероризм". Заочно
Гриценкові в Росії придумали кримінал

У Росії заочно засудили колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка.

Окружний військовий суд у Москві засудив Гриценка до шести років колонії, повідомили російські "РИА Новости".

Ексміністра назвали винним за російською статтею "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням ЗМІ".

Гриценка звинуватили у двох висловлюваннях в телеефірі, нібито зроблених 2014-го і 2017 року.

У першому Гриценко нібито заявив, що росіяни теж повинні зазнавати втрат, як і українці на Донбасі, і запропонував підривати російські потяги з бойовою технікою. У другому - що на кожен вибух автомобіля в Києві або Маріуполі українці мають відповідати вибухами машин у Москві або Таганрозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хотят ли русские войны?" Від промови українського представника в ООН у росіян перекосило обличчя

"Як я до того ставлюся? У моєму розумінні тероризм - це рейди російських диверсійних груп, які несуть вогонь і смерть на нашу з вами землю; це збиття російським БУКом цивільного лайнера MH17 і вбивство майже трьохсот невинних цивільних, зокрема дітей; це отруєння/вбивство російським "Новічком" людей на території чужих держав. Це справді тероризм, і саме так його розуміють у цивілізованому світі. На жаль, тероризм цей - дотепер не покараний.

А те, що вони за вказівкою Кремля витворяють у своєму "військовому суді", не має жодного відношення ні до права, ні до справедливості. Нехай собі біснуються", - відреагував Гриценко у Facebook.

Анатолій Гриценко - колишній міністр оборони України. Очолював відомство у 2005-2008-х. Балотувався у президенти на виборах 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни дали Гриценку 6 років тюрми "за тероризм". Заочно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі