вівторок, 27 липня 2021 11:39

Росія заблокувала міжнародний сервіс із текстами пісень

Росія заблокувала міжнародний сервіс із текстами пісень
Росія заблокувала найбільший сервіс текстів пісень. Фото: cleanpng.com

Росія заблокувала для своїх громадян доступ до одного з найбільших у світі сайтів із текстами пісень Genius. Причина блокування - відмова адміністратора міжнародного сервісу видалити контент, який не сподобався Роскомнадзору.

Про це з посиланням на офіційну відповідь відомства повідомляє Інтерфакс.

"Адміністратор сайту не виконав вимогу відомства з видалення забороненої інформації - матеріалів, що містять пропаганду екстремізму, кримінального способу життя, пронаркотичного й суїцидальної контенту. У зв'язку із відмовою видалити в законний термін забороненої інформації, доступ до сторінок сайту, на яких містився протиправний контент, обмежений на території РФ", - заявили у відомстві.

Та уточнили, що "на підставі набуття чинності судових рішень, а також численних вимог Росспоживнагляду і МВС Росії, до єдиного реєстру забороненої інформації внесли 30 сторінок сайту genius.com". І що Роскомнадзор "неодноразово направляв вимоги про видалення протиправного контенту на адресу провайдера хостингу й адміністратора сайту, а також через форму зворотного зв'язку інтернет-сервісу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії пригрозили санкціями Facebook і YouTube

Начебто каменем спотикання стали лише згадані 30 сторінок. У разі їх видалення сервіс для російських користувачів мають розблокувати.

"У разі видалення забороненої інформації Роскомнадзор готовий у короткі терміни зняти обмеження доступу до інтернет-сервісу", - повідомили в РКН.

Раніше в російськомовній спільноті сайту "ВКонтакте" з'явилося повідомлення про блокування Genius.com у Російській Федерації. В універсальному сервісі перевірки обмеження доступу до сайтів і сторінкам сайтів в інтернеті Роскомнадзор указав 62 пункти - як рішення судів, так і МВС РФ із Росспоживнаглядом щодо обмеження доступу на сторінки сайту. У разі, якщо ресурс використовує захищений протокол https, за блокування в РФ однієї його сторінки стає недоступним весь ресурс.

Серед судів, які ухвалили рішення про блокування контенту, районні й міські суди: Залізничний районний суд Ростова-на-Дону, Сернурський міський суд республіки Марій Ел, Шадринський райсуд Курганської області тощо.

Заблокований контент - російськомовні тексти переважно російських і білоруських виконавців.

Genius.com - один із найбільших у світі сайтів із текстами пісень і призначеними для користувача інтерпретаціями та анотаціями. Заснований у США 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія заблокувала міжнародний сервіс із текстами пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі