четвер, 08 квітня 2021 22:42

Росія вимагає від Словаччини повернути "Спутник V"

Росія вимагає від Словаччини повернути "Спутник V"
Раніше виявили, що партія вакцини є підробкою. Фото: Reuters

Російський фонд прямих інвестицій вимагає від уряду Словаччини повернути 2 млн доз "Спутника V", які нещодавно назвали підробкою.

"РФПІ звернувся до уряду Словаччини з проханням відправити вакцину в сертифіковану лабораторію ЄС для тестування і 6 квітня 2021 року відрядив лист з проханням повернути вакцину через численні порушення контрактів, щоб її можна було використовувати в інших країнах", - йдеться в заяві виробника препарату.

Росія заявляє, що в порушення контракту словацький Державний інститут по контролю за наркотиками провів тестування наданої йому вакцини "Спутник V" в лабораторії. Каже, що ця лабораторія не входить в мережу офіційних лабораторій ЄС з контролю за ліками, хоча такі були доступні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагає вибачень від словацького прем'єра

"Всі партії "Спутника V" однакової якості і проходять строгий контроль якості в Інституті Гамалії", - стверджують в Росії.

Віцепрем'єр та міністр економіки Словаччини Ріхард Сулик подав у відставку через скандал та урядову кризу, які виникли на тлі закупівлі країною російської вакцини від коронавірусу "Спутник V".

Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає від Словаччини повернути "Спутник V"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі