середа, 29 липня 2020 16:00

Росія відправила найманців, щоб зірвати вибори в Білорусі - БелТа

Росія відправила найманців, щоб зірвати вибори в Білорусі - БелТа
Правоохоронці затримали 32 найманців. Фото:pixabay

Напередодні президентських виборів РФ відправила близько 200 найманців ПВК Вагнера, повідомляють білоруські ЗМІ.

"Як розповіли в правоохоронних органах, було отримано інформацію про прибуття на нашу територію понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі росіяни мали кожен по невеликій ручній поклажі, і на всіх - 3 великих важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків", - повідомляє БелТа.
Після прибуття до Мінську вночі 25 липня найманці заселились в один із готелів, а 27-го переїхали до санаторію в передмісті.

У списку затриманих є також найманці, які воювали на боці бойовиків на Донбасі, ці дані опублікувало інформагентство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відправила гумконвой для ОРДЛО - 1-й з початку пандемії коронавірусу

"Приїжджі звернули на себе увагу нехарактерними для російських туристів поведінкою і одноманітним одягом в стилі мілітарі. Спиртного не вживали, розважальних закладів не відвідували, трималися відособлено, намагаючись не привертати до себе уваги. Вони невеликими групами уважно вивчили територію і оточення санаторію", - розповіли в адміністрації закладу.

Державне агентство Білорусі заявило, що під Мінськом було затримано 32 бойовиків "іноземної приватної військової компанії".

Зараз ви читаєте новину «Росія відправила найманців, щоб зірвати вибори в Білорусі - БелТа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі