вівторок, 20 серпня 2019 15:51

Росія стала брехуном номер один у світі

Росія стала брехуном номер один у світі
Росія найбільше у світі займається брехнею.

Росія найбільше у світі застосовує дезінформацію в інтернеті при веденні кампаній впливу - 72% таких втручань у внутрішні справи інших країн.

До такого висновку дійшли дослідники з Принстонського університету США.

Загалом за період 2013-2018-х Росія здійснила 14 кампаній проти США.

Три - проти Великої Британії, по дві - проти Австралії, Німеччини, Нідерландів та України (одна з таких кампаній триває досі).

По одній кампанії впливу Росія провела в Австрії, Білорусі, Бразилії, Канаді, Фінляндії, Франції, Італії, Литві, Польщі, Швеції, Південній Африці, Іспанії та Сирії (остання стосувалася зусиль задля уникнення відповідальності за напади із застосуванням хімічної зброї сирійським урядом).

"Що ж до вподобань, то російські зусилля найчастіше пов'язані з посиленням правих партій", - ідеться у дослідженні.

Наприклад, у ФРН зусилля Кремля були спрямовані на підтримку партії "Альтернатива для Німеччини" на виборах. В Італії ресурси, керовані з Росії, допомагали "Руху п'яти зірок" та ультраправій "Лізі Півночі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не дуже пристойно" - експерт про реверанси французького президента у бік Путіна

Поліція Великої Британії розслідує, чи винен Володимир Путін у нападі на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку в березні 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Росія стала брехуном номер один у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі