субота, 23 червня 2018 16:54

Росія різко відреагувала на вимогу ООН вивести війська з Придністров"я

Росія різко відреагувала на вимогу ООН вивести війська з Придністров"я
Росія не збирається виводити війська з Придністров'я. Фото:www.unn.com.ua

Росія назвали "одіозною і небезпечної" резолюцію Генасамблеї ООН з вимогою вивести російські війська з Придністров'я.

"22 червня Генеральна асамблея ООН прийняла вкинутий молдавською стороною провокаційний проект резолюції "Повний і беззастережний висновок іноземних збройних сил з території Республіки Молдова". Хочемо відзначити, що відповідальна більшість держав-членів всесвітньої організації не вважали за можливе солідаризуватися з настільки одіозної і небезпечною ініціативою деяких молдавських політичних кіл і або проголосували проти неї, або утрималися", - заявили в МЗС Росії.

В самому керівництві Республіки Молдова немає єдності в рамках такої резолюції, як це випливає з спеціального заяви президента Республіки Молдова від 19 червня 2018 року, - пише "Телеграф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН проблему України назвали одним із пріоритетів 2018 року

"Розглядаємо цю ініціативу як відвертий рекламно-пропагандистський хід частини політичних діячів в Кишиневі, що прагнуть на грунті розпалювання антиросійських настроїв заробити бали напередодні майбутніх парламентських виборів", - вважають російські дипломати.

Голова ОБСЄ Себастіан Курц підтримує надання Придністров'ю особливого статусу.

Зараз ви читаєте новину «Росія різко відреагувала на вимогу ООН вивести війська з Придністров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі