середа, 03 березня 2021 02:29

Росія різко відреагувала на санкції США через Навального

Росія різко відреагувала на санкції США через Навального
МЗС РФ назвало нові санкції США "ворожим випадом".

У Росії обіцяють відповісти на нові санкції США.

"Адміністрація США зробила ворожий антиросійський випад, оголосивши дуетом з Євросоюзом про чергові санкційні заходи для покарання Москви.

Абсурдність торжествує, коли приводом для введення санкцій оголошується навмисно влаштована провокація з нібито отруєнням Навального якимись "бойовими хімікатами". Все це - лише привід для продовження неприкритого втручання в наші внутрішні справи. Миритися з цим не маємо наміру. Реагувати будемо, виходячи з принципу взаємності, не обов'язково симетрично.

Незалежно від американських "санкційних пристрастей" продовжимо послідовно і рішуче відстоювати національні інтереси, даючи відсіч будь-якій агресії. Закликаємо колег не гратися з вогнем", повідомляє МЗС Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський суд грубо відреагував на вимогу ЄСПЛ звільнити Навального

Також росіяни заявили, що у них нібито немає хімічної зброї з 2017 року, а США вони називають "серійним порушником міжнародних договорів і угод у галузі контролю над озброєннями".

Адміністрація президента США Джозефа Байдена оголосила про нові санкції щодо Росії у відповідь на отруєння і ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального.

Санкції США, як зазначено, стосуються російських офіційних осіб і російського дослідницького центру, які потрапили під санкції Євросоюзу в жовтні минулого року в зв'язку з отруєнням Навального.

Зараз ви читаєте новину «Росія різко відреагувала на санкції США через Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі