середа, 12 травня 2021 14:56

Росія проти США: з Москви вислали речницю американського посольства

Росія проти США: з Москви вислали речницю американського посольства
Ребекку Рос видворили з Росії. Фото: @USEMBRUPRESS/TWITTER

Росія видворила з країни речницю американського посольства Ребекку Рос. Вона опинилась серед 10 дипломатів США, який РФ оголосила персонами нон ґрата.

Про це повідомило BBC.

21 квітня міністерство закордонних справ Росії вручило заступнику посла США Барту Горману ноту зі списком дипломатів. РФ зробила це у відповідь на висилку 10 російських дипломатів зі Штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не отримували від Росії ноту про вислання дипломатів

Джерела російських ЗМІ зазначають, що причиною висилки речниці посольства стало те, що Штати тривалий час не дають Росії заповнити цю посаду у своєму посольстві в США.

"Понад пів року посольство Росії в США працює без прессекретаря, якого Москва підготувала для направлення і роботи в Вашингтоні. Причина — категорична відмова американської влади без будь-яких пояснень впустити в США російського дипломата на заміщення цієї посади", - прокоментували джерела у МЗС РФ.

У середу, 21 квітня, заступнику посла США Барту Горману вручили ноту про оголошення персонами нон ґрата 10 співробітників посольства Штатів у Москві.

Зараз ви читаєте новину «Росія проти США: з Москви вислали речницю американського посольства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі