пʼятниця, 23 квітня 2021 08:43

Росія пропонує перезавантажити відносини зі США

Росія пропонує перезавантажити відносини зі США
У пропозицію Москви входить прийняття політичного зобов'язання про ненанесення першими удару з використанням ІКТ. Фото: Reuters

Росія пропонує США обмінятися гарантіями невтручання у внутрішні справи один одного.

Кремль хоче відновити профільні канали діалогу щодо запобігання хакерських атак, заявили в російському МЗС, пише "РИА Новости". У тому числі перезавантажити відносини в сфері інформтехнологій на найвищому рівні.

"Суть російської ініціативи зводиться до прийняття комплексу практичних заходів щодо перезавантаження двосторонніх відносин у сфері використання інформаційних та комунікаційних технологій (ІКТ), які включають відновлення профільних діалогових форматів і каналів зв'язку. У тому числі на високому рівні: укладення угоди про запобігання інцидентів в інформпросторі, обмін гарантіями про невтручання у внутрішні справи один одного ", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також підкреслили, що в пропозицію Москви входить прийняття політичного зобов'язання про ненанесення першими удару з використанням ІКТ один проти одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери зламали сотні камер відеоспостереження держустанов США

Американська розвідка запевняє, що Росія стоїть за кібератакою через програмне забезпечення фірми SolarWinds: в березні 2020 року хакерам вдалося впровадити вірус в оновлення Orion. Серед постраждалих були урядові установи США та понад 400 найбільших американських підприємств.

Цьогоріч США збиралися у відповідь здійснити низку кібератак на внутрішні системи російської влади.

Зараз ви читаєте новину «Росія пропонує перезавантажити відносини зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі