середа, 21 квітня 2021 17:33

Росія оголосила 10 дипломатів США персонами нон ґрата

Росія оголосила 10 дипломатів США персонами нон ґрата
Росія висилає з країни дипломатів США. Фото: topwar

У середу, 21 квітня, заступнику посла США Барту Горману вручили ноту про оголошення персонами нон ґрата 10 співробітників посольства Штатів у Москві.

Про це йдеться у повідомленні від МЗС РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не отримували від Росії ноту про вислання дипломатів

У дипвідомстві повідомили, що видворення робітників посольства є дзеркальною відповіддю "на ворожі дії американської сторони проти ряду співробітників російського посольства у Вашингтоні". За словами представників МЗС РФ, консулів безпідставно оголосили персонами нон ґрата.

"21 квітня в МЗС Росії був викликаний заступник глави дипломатичної місії США в Російській Федерації Барт Горман, якому вручено ноту щодо оголошення persona non grata 10 співробітників посольства США в Москві. Зазначеним особам наказано покинути територію нашої країни до кінця дня 21 травня", — інформували в дипвідомстві.

Міністр внутрішніх і закордонних справ Чехії Ян Гамачек запланував зустріч із російським послом у середу 21 квітня. Він хоче сказати йому, що Чехія не погоджується з акцією помсти Росії. Ітиметься про висилання ще однієї групи російських дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила 10 дипломатів США персонами нон ґрата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі