четвер, 06 квітня 2017 04:05

Росія не дозволила прийняти резолюцію щодо хімзброї

Росія не дозволила прийняти резолюцію щодо хімзброї
Радбез ООН. Фото: Фокус

Росія не дозволила Раді Безпеки ООН ухвалити резолюцію із засудженням застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб.

Про це повідомляє телеканал новин "24".

Проект резолюції запропонували Сполучені Штати, Великобританія і Франція. Він передбачав, що уряд Сирії має забезпечити проведення міжнародного розслідування та надати інформацію про бойові вильоти сирійської авіації за вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото убитих дітей показали на Радбезі ООН

Більшість членів Радбезу різко засудили дії режиму Асада та те, як Росії прикриває його злочини. А постійний представник України при ООН Володимир Єльченко закликав Раду Безпеки перейти від красномовних обговорень до рішучих реакцій на звірства Асада.

Проти резолюції виступив Китай.

"Нам відомо, що напад було скоєно в житлових районах. Але поки немає точної інформації про те, яким чином він був вчинений", - сказав Високий представник з питань роззброєння Кім Вон Су.

4 квітня сирійський місто Хан-Шейхун піддався бомбардуванню. Сирійські активісти повідомили, що авіаналіт на місто на північному заході Сирії здійснили літаки сирійської армії або російської авіації. Відразу після авіаудару люди на землі стали задихатися.

За розповідями очевидців, люди вмирали від задухи, багато лежали на землі без руху, у інших спостерігалася блювота і йшла піна з рота.

Активісти від опозиції стверджують, що згодом літаки випустили ракети по місцевим лікарням, де надавалася допомога постраждалим.

Зараз ви читаєте новину «Росія не дозволила прийняти резолюцію щодо хімзброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі