понеділок, 03 вересня 2018 16:08

Росія назвала умову компромісів щодо українського питання

Росія назвала умову компромісів щодо українського питання
Лавров згоден обговорювати мінські домовленості з нової українською владою. Фото: УНІАН

Кремль буде обговорювати компромісні варіанти щодо ситуації на Донбасі, але чекає на зміну влади у Києві. Про це заявив голова російського МЗС Сергій Лавров.

Після приходу до влади інших політиків Росія згодна обговорити з ними Мінські домовленості, заявив міністр закордонних справ РФ. Підкреслив, що Кремль готовий до компромісів.

"До виборів в Україні київська влада навряд чи зможе змінити свою повністю деструктивну лінію на саботаж і підрив всього, про що домовилися лідери Росії, Німеччини, Франції та України в лютому 2015-го", - заявив політик.

"Ми (Росія. - Gazeta.ua) зіграли вирішальну роль у виробленні Мінських домовленостей", - вважає Лавров. Додав, що Кремль готовий всіляко сприяти подоланню кризи на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація Захарченка: чому до Донецька прибули "люди Путіна"

Не зрозуміло, чому США намагаються покарати Росію за конфлікт на сході України, каже.

"На Близькому Сході, на півночі Африки, в Україні - конфлікт, який США взагалі за адміністрації Обами активно сформували і зберігають зараз у розігрітому стані. Перш за все, щоб на кордонах із Росією були подразники", - заявив дипломат.

Москва була незадоволена лідерами бойовиків "ДНР" і, зокрема, Олександром Захарченком через їхню "ненаситність" і вимагала розформувати воєнізовані угруповання "ДНР" і віддати всю зброю армії РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія назвала умову компромісів щодо українського питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі