субота, 14 вересня 2019 15:13

Росія і Білорусь влаштували масштабні військові навчання

Росія і Білорусь влаштували масштабні військові навчання
Росія і Білорусь проводять навчання "Щит Союзу-2019". Фото: Prm

Росія і Білорусь проводять спільні навчання "Щит Союзу-2019".

Військові відпрацьовують проведення антитерористичної операції. У тренуваннях задіяні понада 10 тис. солдатів, 230 танків, 240 артилерійських систем, 190 систем залпового вогню, та до 70 військових літаків і бойових гелікоптерів. Про це повідомляє InformNapalm.

"У Нижньогородську область стягнули 12 000 військовослужбовців і близько 1000 одиниць озброєння та техніки. Серед них 230 танків, 240 артилерійських систем, 360 броньованих машин, 190 систем залпового вогню, до 70 військових літаків та бойових гелікоптерів", - пише видання.

Більшість особового складу та техніки належить РФ. З білоруської сторони у навчаннях беруть участь 4 тис. військовослужбовців, понад 100 танків та бронемашин, 50 реактивних систем залпового вогню та іншого озброєння. Як повідомляли у Міноборони Білорусі, в навчаннях задіяні військовослужбовці 120-ї і 19-ї гвардійських окремих механізованих бригад Північно-західного оперативного командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні готують новий закон про статус ветеранів війни на Донбасі

Навчання "Щит Союзу-2019" триватимуть із 13 по 19 вересня 2019 року. Вони пройдуть в два етапи так званої "антитерористичної операції": планування, пошук, блокування та знищення незаконних збройних формувань і диверсійно-розвідувальних груп противника; відпрацювання питань управління військами в ході оборонних дій зі стабілізації ситуації.

Президент РФ Володимир Путін посилює тиск на президента Білорусі Олександра Лукашенка. Так хоче змусити його погодитися на більш глибоку інтеграцію з Росією в обмін на подальшу допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Росія і Білорусь влаштували масштабні військові навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі