неділя, 01 грудня 2019 11:20

Росія і Білорусь домовилися створити спільний уряд

Росія і Білорусь домовилися створити спільний уряд
7 грудня відбудеться зустріч Путіна та Лукашенка у Москві, де планують "знайти компроміс й мінімізувати розбіжності". Фото: прес-служба Кремля

Білорусь і Росія планують створити спільний уряд, спільні ринки нафти, газу і електроенергії, а також уніфіковане податкове законодавство.

Про це президенти Володимир Путін і Олександр Лукашенко домовилися в рамках об'єднання в Союзну державу, пише білоруське видання Tut.by.

"Президенти домовилися, що цілі заявлені грандіозні (договором 1999 року про союзну державу — ред.) і вони не повинні змінюватися. Це перехід на уніфіковане податкове законодавство, створення єдиних ринків нафти, газу та електроенергії, створити єдиний парламент та уряд з певними повноваженнями, коли незалежні Росія і Білорусь віддають наверх певні керівні функції з обов'язковим виконанням. Таке завдання зараз вирішується", - заявив посол Білорусі в Росії Володимир Семашко.

За словами Семашка, країни узгодили 20 із 31 пункту дорожньої карти поглибленої інтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко вважає російську Калінінградську область територією Білорусі

Союзна держава - це наддержавне об'єднання Росії і Білорусі з організацією єдиного політичного, економічного, військового, митного, валютного, юридичного, гуманітарного та культурного просторів.

Зараз ви читаєте новину «Росія і Білорусь домовилися створити спільний уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі