вівторок, 12 лютого 2019 18:20

Росія готується до масштабної війни - Швеція

Росія готує свої збройні сили до війни.

Такий висновок зробили шведські аналітики у звіті агентства Foi "Підготовка до війни – військові навчання Росії на стратегічному рівні 2009-2017 років" для шведського Міноборони.

Звіт базується на даних з відкритих джерел. На думку шведів, Росія готується до регіональної та, можливо, тривалої війни з противником рівня Китаю або країн-членів НАТО.

Про це свідчить посилення масштабності військових навчань. У 2009-2012 роках у навчаннях РФ брали участь 10-20 тисяч військових, у 2013-2017 роках – уже 90-150 тисяч. Зокрема, у навчаннях "Схід-2014" були залучені 150 тисяч осіб і 8 тисяч одиниць зброї. У "Схід-2018" минулої осені брали участь понад 300 тисяч військових.

"У них багато персоналу. У них багато матеріальних засобів, навіть якщо більша їх частина стара і з радянських часів. Але навчання створюють потенціал, тобто підрозділи, які можуть виконувати поставлені завдання в бойових діях, – каже Юхан Нюрберг з Foi. - Усі маневри були націлені на рівень, який Міністерство оборони Росії називає "рівнем стратегічних операцій". І якщо ви подивитеся на визначення цього терміна, то побачите, що він стосується театру військових дій, який охоплює кілька частин континенту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі США назвали суму допомоги Україні та умови, за яких її нададуть

У Росії відкинули всі звинувачення шведських експертів.

На думку головного редактора журналу "Національна оборона" Ігоря Коротченка, до війни з Заходом Росія не готується. А що стосується навчань, то відпрацьовуються "суто оборонні сценарії", - передає "Настоящее время" (проект "Радіо Свобода" та "Голосу Америки").

"Ми не готуємося до війни, і ми не готуємося ні на кого нападати", - заявив перший заступник глави комітету Держдуми з оборони Андрій Красов виданню "Інтерфакс".

Автор: Foi
  Стратегічні військові навчання РФ
Стратегічні військові навчання РФ

Автор: Foi
  Раптові комплексні перевірки боєготовності російських збройних сил
Раптові комплексні перевірки боєготовності російських збройних сил

У США констатували: Росія не виконує Мінські угоди, які підписала.

Зараз ви читаєте новину «Росія готується до масштабної війни - Швеція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі