субота, 08 вересня 2018 13:25

Російському хакеру в США загрожує 97 років тюремного ув'язнення

Російському хакеру в США загрожує 97 років тюремного ув'язнення
В США будуть судити російського хакера. Фото: REUTERS

З Грузії в США екстрадували 35-річного росіянина Андрія Тюріна, якого звинувачують у масштабних кібератаках на американські фінансові структури, брокерські контори та пресу.

Слідство з'ясувало, що хакер з з 2012 року до середини 2015 проводив кібератаки та викрав персональні дані понад 100 мільйонів людей. Серед них 80 мільйонів користувачів однієї фінансової організації, що працює на Манхеттені. Про це повідомляє "Голос Америки".

Також є інформація, що Тюрін разом зі своїми спільниками за допомогою "різних злочинних схем привласнили собі сотні мільйонів доларів".

Крім Тюріна до злочинного угруповання входило ще три хакера з Ізраїлю, протягом 2015-2016 років їх всіх заарештували. Росіянина арештувала влада Грузії за запитом США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атаки не уникнути: хакери зможуть зламати будь-який смартфон

В Секретної служби США повідомляється, якщо Тюрина визнають винним, його можуть ув'язнити на строк до 97 років — по 30 років за злочинну змову з метою вчинення комп'ютерних зломів і банківське шахрайство.

У Запоріжжі співробітники СБУ затримали хакера. Він належав до угрупування, яке очолював громадянин Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Російському хакеру в США загрожує 97 років тюремного ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі