середа, 24 липня 2024 07:20

Російським окупантам можуть заборонити гаджети: що це означає

Російським окупантам можуть заборонити гаджети: що це означає
Російські окупанти залежні від незахищеного за'язку. Фото: eastnews.ua

Держдума Росії пропонує дозволити командирам карати за використання гаджетів на війні.

Це підкреслило, що російські війська досі боряться з проблемами командування і управління та надмірною залежністю від технологій, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Комітет з питань оборони Держдуми оголосив про підтримку поправки, яка зробить носіння гаджетів у зоні бойових дій "грубим дисциплінарним порушенням" і дозволить російським командирам заарештовувати за це без рішення суду на термін до 10 діб.

Голова комітету з оборони Дердуми Андрій Картаполов заявив, що покарання не будуть застосовуватися до військовослужбовців, які використовують пристрої для ведення бойових дій. Метою цієї поправки він назвав захист від ризиків, пов'язаних з неналежним використанням мобільних телефонів.

Російські блогери на це казали, що покарання солдатів за використання особистих пристроїв значно ускладнить російську логістику і операції у цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські блогери почали критикувати Міноборони РФ - ISW

"Залишається незрозумілим, чи зможе або захоче російське військове командування забезпечити покарання за використання особистих пристроїв в Україні. Росіяни дуже залежні від незахищених систем зв'язку", - кажуть аналітики.

Міноборони Росії навряд досягне значного успіху у цій справі.

"Російським військовим, швидше за все, буде надзвичайно важко позбутися залежності від небезпечних персональних пристроїв для виконання широкого спектру звичайних фронтових завдань", - підсумували в огляді.

Кадрові перестановки у Кремлі, зокрема вибір нового міністра оборони, свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін налаштований на довготривалу війну.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов є досвідченим менеджером.

Путін планує війну на тривалий термін, не лише з Україною, а й із Заходом, сказав Литвиненко.

Зараз ви читаєте новину «Російським окупантам можуть заборонити гаджети: що це означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі