понеділок, 14 березня 2022 16:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський олігарх віддав за "віллу доньки Путіна" €3 млн

Російський олігарх віддав за "віллу доньки Путіна" €3 млн
Вілла розташована у Франції. Фото: "Схеми"

Російський олігарх Геннадій Тимченко придбав "віллу доньки Путіна" Alta Mira за €3 млн.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми" з посиланням на внутрішню документацію французької компанії SCI Atlantic.

Вілла розташована у місті Біарріц на південному заході Франції. У ЗМІ її називають віллою доньки Путіна Катерини Тихонової.

Після придбання віллу оформили на компанію SCI Atlantic. 2012 року акції цієї компанії оформили на фірму SCP Alta Mira. Її інтереси представляв Кирило Шамалов. Це російський підприємець, син друга Володимира Путіна Миколи Шамалова. До 2018 року він був зятем президента РФ.

SCI Atlantic володіли олігарх Тимченко та його дружина Олена. Тимченка вважають подільником Путіна по приватизації підприємств Санкт-Петербурга в 1990-х. Він перебуває під санкціями Британії, США та Європейського Союзу.

2012 року Тимченки передали акції компанії SCI Atlantic французькій фірмі – SCP Alta Mira. Її представляв Шамалов. Він заплатив €10 тис. Разом з акціями йому перейшла і вілла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС погодить новий пакет санкцій щодо Росії

Компанія SCI Atlantic вказувала, що має боргів на у €4,5 млн.

У Біарріці місцевий активіст П'єр Афнер проникнув на віллу дочки Путіна "Альта Миру", змінив замки і заявив, що у можна заселяти біженців з України. У віллі знайшли копію паспорта Кирила Шамалова і перекладений французькою мовою рахунок оплати за електрику за місцем реєстрації в Москві. Такі документи могли знадобитися, щоб відкрити банківський рахунок у Франції, покупити вілли та ін.

Зараз ви читаєте новину «Російський олігарх віддав за "віллу доньки Путіна" €3 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі