понеділок, 02 квітня 2018 12:00

Російський олігарх Магомедов "кинув" українських виробників зерна

Російський олігарх Магомедов "кинув" українських виробників зерна
Зіявудіна Магомедова доправляють до Тверського суду Москви. 31 березня 2018 року. Михайло Терещенко, ТАСС

Заарештований на вихідних російських олігарх Зіявудін Магомедов разом з братом Магомедом порушували контракти із українськими постачальниками зерна.

Зірвані поставки зерна за вже сплаченими угодами є одним із пунктів звинувачення проти російських бізнесменів, повідомляє "Эхо Москвы".

Брати Магомедови є власниками групи "Сума". Їй належить частина української Об'єднаної зернової компанії. Вони сплатили купівлю зерна за контрактами, але відмовилися від поставок.

Власників групи "Сума" підозрює влада РФ у шахрайстві, розтраті і організації злочинного угруповання. Окрім махінацій з українською компанією, їх звинуваючуть у ще шести пунктах:

розкрадання понад 750 млн руб. ($13,1 млн) при будівництві стадіону "Арена Балтика" у Калінінграді,

розкрадання під час розширення острова Крестовський в Петербурзі,

Ще чотири епізоди справи стосуються махінацій при поставках обладнання та проведення робіт на підстанції "Василеостровська" в Петербурзі, підстанції "Майя" Нерюнгрінської ГРЕС, Ельгінскому вугільному родовищі та у аеропорті "Храброво" в Калінінграді. Обвинувачені завищували вартість обладнання та робіт або занижували їхню якість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рабінович отримав від Фукса 22,5 млн грн - ЗМІ

Зіявудін Магомедов опинився серед фігурантів "кремлівської доповіді" . Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1 млрд.

Також Магомедов володіє частиною венчурного фонду, який фінансує проект надшвидкісного потягу Ілона Маска Hyperloop One. 2016-го мер Москви Сергій Собянін і Зіявудін Магомедов підписали з Hyperloop One меморандум про співпрацю, який передбачає розробку попереднього обґрунтування будівництва надшвидкісної дороги в столиці Росії, повідомляє Meduza.

В суботу, 31 березня, Тверський суд Москви заарештував на 2 місяці співвласника групи "Сума" Зіявудіна Магомедова. Співробітники правоохоронних органів провели бесіду з Магомедовим, однак причину слідчих дій він назвати не зміг. Магомедов був затриманий на 48 годин. Партнер "Суми" по одному з бізнесів розповів, що в офісі групи пройшли обшуки, розповів прес-секретар "Суми". Йому та брату загрожує по 25 років колонії.

Зараз ви читаєте новину «Російський олігарх Магомедов "кинув" українських виробників зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі