субота, 07 грудня 2019 14:42

Російський адвокат перерахував гроші на рахунок ЗСУ

Російський адвокат перерахував гроші на рахунок ЗСУ
Адвокат Ілля Новіков (праворуч) сфотографувався з блогером Єгором Жуковим, якого захищав у московському суді. www.facebook.com

Майже 38 тис. грн перерахував на пітримку ЗСУ російський адвокат Ілля Новіков. Зробив це 6 грудня, в День Збройних сил України.

"Мене сьогодні весь день питають про вирок в 3 роки умовно Єгору Жукову за "заклики до екстремізму", і як я до цього ставлюся. До вироку зрозуміло як, він неправосудний і підлий, як і всі вироки за московським справі. Умовний термін - полегшення для сім'ї Єгора, але якщо хтось вважає, що за нього ми повинні відчувати вдячність і радіти, то ви там хворі виродки, звичайно.

Рубль, який я отримаю за захист Єгора, я передам на підтримку ЗСУ. І ще 99999 від себе, тому що як раз 6 грудня - їхнє свято. І ви можете приєднатися. Лінія захисту, вона не тільки в суді" - написав Ілля Новіков на своїй Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов повідомив про результати закритого засідання РНБО

21-річного Єгора Жукову, студента Вищої школи економіки судили в Москві за публікації в інтернеті 2017-го роликів про методи мирного протесту. Звинувачували у публічних закликах до екстремізму. Прокурор просив чотири роки колонії. Займався захистом Жукова Ілля Новіков. Адвокат вбув у команді захисників української льотчиці Надії Савченко. Під час роботи з цією справою, менш ніж за 2 роки вивчив українську мову. Представляє інтереси українських політв'язнів у Росії, зокрема Миколи Карпюка, Станіслава Клиха, Олексія Чирнія, Валентина Виговського та Ігора Кіяшко. Його клієнтом був капітан катера "Бердянськ", захопленого в Керченській протоці, Роман Мокряк.

Зараз ви читаєте новину «Російський адвокат перерахував гроші на рахунок ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі