субота, 17 квітня 2021 13:18

Російська строна хоче ескалації і це прикро - відповідь Держдепу на погрози Росії щодо США

Російська строна хоче ескалації і це прикро - відповідь Держдепу на погрози Росії щодо США
Держдеп назвав прикрим прагнення Росії до ескалації. Фото: nrcu.gov.ua

Кроки РФ, спрямовані на погіршення дипломатичних відносин із США, в Держдепі назвали "ескалаційними" та "прикрими".

Про це йдеться в електронному листі представника Державного департаменту США, повідомляє Reuters.

"Не в наших інтересах потрапляти в цикл ескалації, але ми залишаємо за собою право реагувати на будь-які російські помсти проти Сполучених Штатів", - зазначив представник Держдепу.

Така реакція Сполучених Штатів на дії РФ щодо вислання з Росії 10 американських дипломатів. Також в російському МЗС вимагають виїзду 5 польських дипломатів - у відповідь на дії Варшави, яка на підтримку санкцій США відіслала з країни трьох представників російського консульства.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що також припинить діяльність у Росії американських фондів та неурядових організацій, які, на його думку, втручаються у внутрішні справи країни, тоді як міністр закордонних справ Сергій Лавров говорив про потенційні "болючі" заходи, спрямовані на бізнес США в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія висилає 10 американських дипломатів

"Є й інші опції. Ми, звичайно, розуміємо обмеженість наших можливостей дзеркально "ущемити" американців економічно. Але певний ресурс в цьому плані є, і він теж буде задіяний, якщо у Вашингтоні зволіють рухатися по санкційній спіралі", - йдеться в оприлюдненій 16 квітня заяві російського відомства.

Вашингтон раніше заявляв, що американські санкції є реакцією на втручання Росії у минулорічні вибори в США, кіберзлом, агресія щодо України та інші передбачувані злочинні дії.

Однак Росія заперечує всі звинувачення США.

Сполучені Штати запровадили санкції проти 32 суб'єктів і фізичних осіб Російської Федерації за спроби вплинути на президентські вибори 2020 року. А також через хакерські атаки. Проти 8 фізичних та юридичних осіб введені санкції через окупацію Криму. США висилають з Вашингтону 10 російських дипломатів. Фінансовим установам США з 14 червня заборонена пряма покупка боргових цінних паперів у Центрального банку, Мінфіну та Фонду нацдобробуту РФ. Під санкції потрапили 6 російських технологічних компаній, які, за даними США, надають підтримку російським спецслужбам.

Зараз ви читаєте новину «Російська строна хоче ескалації і це прикро - відповідь Держдепу на погрози Росії щодо США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі