вівторок, 04 вересня 2018 10:09

Рівень ожиріння оцінили за знімками з космосу

Штучний інтелект навчився оцінювати рівень ожиріння населення за супутниковими знімками з космосу. Таку розробку запропонували науковці із університету Вашингтона.

Алгоритм оцінює рівень розвитку міської архітектури за супутниковими знімками із Goggle Maps. Результати дослідження опублікували на JAMA Network Open.

Автор: jamanetwork.com
  Діграма показує рівень ожиріння в містах за зонуванням. Світло-зелені райони більш "стрункі", темно-сині - більш "гладкі"
Діграма показує рівень ожиріння в містах за зонуванням. Світло-зелені райони більш "стрункі", темно-сині - більш "гладкі"

Програма навчалась на 150 тис. супутникових знімках із 6 американських міст - Лос Анджелеса, Мемфіса, Сан-Антоніо, Сіетла, Белв'ю та Вашингтона. Визначала показники за 96 категоріями - "точками інтересу", включаючи бакалійні лавки і крамниці для домашніх улюбленців. Все це порівнювалось із офіційними даними про рівень ожиріння у місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіткнення двох світів - зняли з дрона контраст між багатими і бідними районами

"Точки інтересу" впливають на активність мешканців, пояснюють науковці. Найнижчий рівень ожиріння там, де відстань між будинками до "точок інтересу" більша. А також де більше зелених насаджень, встановила програма. Багатші райони мають вищий рівень ожиріння серед населення через більш густу забудову.

Керівник Tesla Ілон Маск влаштував журналістам екскурсію по заводу. Подорож по високотехнологічному підприємству нагадує візит до майбутнього. Адже тут практично всю роботу виконують роботи, штучний інтелект та автоматизовані складальні конвеєри.

Зараз ви читаєте новину «Рівень ожиріння оцінили за знімками з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі