неділя, 04 листопада 2018 06:06

Риби над головою замість птахів - відкрили першу підводну віллу
5

Уся нижня частина вілли нагадує акваріум.
Фото: dailymail
Уся нижня частина вілли нагадує акваріум.
Уся нижня частина вілли нагадує акваріум.
Гості зможуть дивитися на нескінченний горизонт, ніжачись в окремій ванні нагорі
Палуба релаксації, з якої можна спостерігати за сходом сонця.

На острові Конрад Рангалі на Мальдівах відкрили 1-й у світі підводний готель. На його будівництво витратили $15 млн., а доба перебування коштує $50 тис.

Вілла "Мурака" має 2 поверхи і занурена під воду приблизно на 5 м. Гості будуть спати під поверхнею океану - тут є спальня з величезним ліжком і ванна кімната, а також вітальня для відпочинку. У вартість проживання входить перебування на віллі, власний дворецький, особистий тренер, масажист, шеф-кухар та швидкісний катер - розповіли Daily Mail.

"Мурака" у перекладі з місцевої мови означає "корал". Конструкція виготовлена зі сталі, бетону і акрилу і спроектована з урахуванням місцевої екосистеми. Всю підводну частину побудували в Сінгапурі, звідки 600-тонну конструкцію краном помістили на спеціалізоване судно і доставили на Мальдіви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачам пропонують пожити у прозорій сосновій шишці

Конструкцію занурили в океан і закріпили на 10 бетонних сваях - так вілла буде залишатись на місці навіть під час шторму чи припливу.

Одночасно на віллі можуть знаходитись 9 відвідувачів.

"Це перша у світі підводна резиденція. Ми щасливі, бо дали людям можливість відкрити для себе Мальдіви з абсолютно нового ракурсу" - говорить автор проекту, Ахмед Салім.

На півострові Агнабланах в Ірландії туристам пропонують пожити в бульбашковидних гостьових будинках. Родзинкою будівель є абсолютно прозорі стіни й стеля. Належать незвичайні помешкання місцевому курорту Finn Lough.

Зараз ви читаєте новину «Риби над головою замість птахів - відкрили першу підводну віллу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі