пʼятниця, 24 березня 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ вербує на війну найманців з двох країн

РФ вербує на війну найманців з двох країн
Росія вербує найманців з Білорусі та Анголи – спротив. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Російські окупанти вербують найманців з Білорусі та Анголи.

До війни проти України росіяни планують залучити тисячі найманців з Білорусі та близько 100 – з Анголи. Про це повідомив Центр національного спротиву 23 березня.

"Аби покрити великі втрати, росіяни планують залучити ще більше найманців, втрата яких не викликає соціальну напругу в російському суспільстві. Так, окупанти очікують залучити до 2 тисячі найманців з Білорусі", – йдеться в повідомленні.

Також відомо про прибуття у РФ близько 100 найманців з Анголи.

За даними ЦНС, про їхню участь у війни домовився особисто міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час візиту до африканської країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин пішов проти Путіна - ISW

У ЦНС зазначають, що в Білорусі загарбники вербують співробітників охоронного підприємства "ГардСервіс". І додають: "ГардСервіс" не просто приватне охоронне підприємство.

За даними Центру, воно є першим подібним підприємством в Білорусі та створене спеціальним указом самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка 2019 року.

"Базуються "охоронці" на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців", – додали в повідомленні.

Пік вербування ув'язнених у Росії приватною військовою компанією"Вагнер" припав на осінь 2022 року. Ув'язненим пропонувалося пом'якшення вироку після шести місяців "служби".

Найближчими тижнями тисячі російських в'язнів, які пройшли війну в Україні і вижили, швидше за все, будуть помилувані та звільнені. Для російського суспільства їхнє повернення може стати викликом, повідомила британська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «РФ вербує на війну найманців з двох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі