вівторок, 20 липня 2021 12:21

Реєстрація ДНК: власників собак штрафуватимуть за неприбрані фекалії улюбленців

Реєстрація ДНК: власників собак штрафуватимуть за неприбрані фекалії улюбленців
В Ізраїлі власників собак штрафуватимуть за неприбрані фекалії улюбленців на вулицях. Фото: lapki.pet

У Тель-Авіві, Ізраїль, місцевих хочуть зобов'язати реєструвати ДНК своїх собак. У такий спосіб влада планує боротися з господарями, які не прибирають на вулицях фекалії улюбленців.

Про це повідомило видання The Jerusalem Post.

Усі власники собак в Ізраїлі повинні отримати спеціальний дозвіл на утримання тварин. Тепер під час його отримання влада хоче запровадити процедуру здачі зразка ДНК собаки в базу даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака-робот може бути захисником і хатнім помічником

Муніципальні контролери перевірятимуть собачий кал, який ніхто не прибрав на вулицях. Власник тварини, який не користується засобами для прибирання за улюбленцем повинен заплатити штраф і покрити вартість ДНК-тесту – 730 шекелів, $222, і ще 250 шекелів, $76.

Щомісяця в Тель-Авіві накопичується близько 500 кг собачих фекалій, зазначила місцева влада.

В Австралії влада міста Нокс заборонила власникам котів випускати домашніх улюбленців на вулицю. З 1 жовтня котів радять тримати в оселях, сараях, гаражах або спеціальних вольєрах. Обмеження запроваджують, щоб домашні тварини не полювали на диких птахів, опосумів і рептилій.

Зараз ви читаєте новину «Реєстрація ДНК: власників собак штрафуватимуть за неприбрані фекалії улюбленців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі