субота, 18 серпня 2018 16:22

Ресторан зацькували через страву з тарантулом

Ресторан зацькували через страву з тарантулом
Такос з тарантулом заборонили продавати в Мексиці. Фото: Daily Mail

Один із ресторанів в мексиканській столиці Мехіко відмовився начиняти павуками-птахоїдами такос (страва на зразок шаурми. - Gazeta.ua). Причиною стала хвиля обурення в соцмережах і перевірки чиновників.

Ресторан опублікував у мережі відео, де працівник підсмажує на тарілці тарантула за допомогою спрея. Це розгнівило користувачів і перевіряючі інстанції. Заклад використовував для страви червоних тарантулів, яким загрожує зникнення, розвіподає Daily Mail.

Членистоногого засмажували до хрусткої скоринки. Подавали з коржем, авокадо, заправляли лимонним та лаймовим соком. На смак павук нагадував одночасно курку і тріску. Продавали страву за 500 пессо - $27 - у 50 дорожче, ніж інші вуличні такос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухарі поділилися рецептом шинки із кавуна

Користувачі соцмереж підняли хвилю невдоволення. Федеральне агенство із охорони дикої природи прибуло в ресторан. Вилучило уже приготованих павуків. Заборонило подавати червоних тарантулів.

Цей вид може виростати до 15 см в діаметрі. Самиці більші і живуть до 25 років. Чоловіки - лише пару років. Представники виду мають слабку отруту, але можу ставати дуже агресивними, розповідають експерти.

Ресторан продає інші страви традиційної мексиканської кухні - цвіркунів, яйця мурах і черв'яків, а також скорпіонів.

Лікарі із китайського міста Шеньчжень витягли із вуха 52-річного пацієнта живого таргана. Комаха розміром понад 2 см заповзла до вушного каналу, коли чоловік спав

Зараз ви читаєте новину «Ресторан зацькували через страву з тарантулом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі