середа, 18 листопада 2020 12:47

Рейнджери стежитимуть цілодобово за єдиним у світі білим жирафом

Рейнджери стежитимуть цілодобово за єдиним у світі білим жирафом
Єдиний у світі білий жираф / ISHAQBINI HIROLA COMMUNITY CONSERVANCY

Єдиному у світі білому жирафу прищепили пристрій GPS-стеження, щоб відлякати браконьєрів у Кенії.

Група з охорони природи заявила, що кенійські рейнджери можуть тепер цілодобово відстежувати пересування самотнього жирафа-самця в режимі реального часу. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стильні та оригінальні: показали казкові торти для дітей

У жирафа рідкісне генетичне захворювання, яке спричиняє втрату пігментації шкіри. Він останній такий у світі. У березні браконьєри вбили 2 членів його сім'ї. Рейнджери бояться, що рідкісну тварину спіткає доля родичів, самки та її 7-місячного маляти, які були теж з білою шкірою. Їх трупи знайшли в кенійському заповіднику.

Пристрій, який відслідковує пересування тварини, оновлюватиме щогодини інформацію про місцеперебування. Це дозволить рейнджерам вберегти унікальну тварину від браконьєрів.

Білих жирафів уперше помітили в Кенії в березні 2016-го, приблизно за 2 місяці після виявлення їх у сусідній Танзанії. Рік по тому вони знову потрапили в заголовки газет, коли мати і маля в заповіднику в Кенії потрапили в фотопастки.

Жирафи живуть в більш як 15 африканських країнах. Це найвищі ссавці у світі. На них полюють браконьєри через шкуру, м'ясо і частини тіла. За даними "Африканського фонду дикої природи", 40% популяції жирафів зникло за останні 30 років. Скорочення сталося через браконьєрство і торгівлю дикими тваринами.

Зараз ви читаєте новину «Рейнджери стежитимуть цілодобово за єдиним у світі білим жирафом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі