пʼятниця, 27 червня 2008 11:28

"Після Абхазії Росія візьметься за Україну і Польщу"

"Грузія - це тільки початок, - сказав в інтерв"ю газеті "Вельт", опублікованому в п"ятницю президент Грузії Михайло Саакашвілі. - Завтра це будуть Україна, балтійські держави і Польща. На кону стоїть весь режим безпеки в Європі, що склався після "холодної війни".

"Грузія стала лакмусовим папірцем. Європа повинна показати, що вона відстоює свої цінності. Якщо вона це не зробить, ми станемо свідками початку нескінченної низки нових конфліктів", - вважає Саакашвілі.

За його словами, Росія грає в "політику перерозподілу, яка прямо йде з 19-го століття" і не визнає національних кордонів.

Грузинський президент звинуватив Москву в прагненні анексувати Абхазію. Він стверджує, що таке рішення було ухвалене ще президентом Володимиром Путіним, відзначивши, що ще не упевнений, як до цього відноситься нинішній президент Дмитро Медведєв.

"Я не упевнений, чи є це політикою Медведєва або чимось, що він успадкував від свого попередника", - сказав Михайло Саакашвілі.

"Я вважаю Медведева мислячим політиком. Проте схема того, як Москва відноситься до Грузії, була накреслена задовго до передачі влади", - заявив президент Грузії. Цензор.НЕТ.

Зараз ви читаєте новину «"Після Абхазії Росія візьметься за Україну і Польщу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі