пʼятниця, 30 жовтня 2020 12:55

П'ятиповерхову історичну будівлю перенесли на 62 м

П'ятиповерхову історичну будівлю перенесли на 62 м
Будівля, яку перенесли / Shanghai Evolution Shift Project

У китайському Шанхаї перенесли 5-поверхову 85-річну будівлю на 62 м.

Школу підняли та перемістили з використанням новітньої технології, що отримала назву "крокуюча машина". Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 міст із середньовічними мурами, які варто відвідати

За словами головного технічного керівника проекту Лань Вуджі, в рамках останніх спроб міста зберегти історичні споруди інженери прикріпили до будинку близько 200 мобільних опор, які діють, мов ноги робота. Вони розділені на 2 групи, які по черзі піднімаються вгору і вниз, імітуючи людський крок.

"Це все одно що дати будівлі милиці, щоб могла стати, а потім ходити", - сказав Вуджі.

На відео, знятому компанією, школа повільно рухається вперед.

Школа збудована 1935-го. Її перенесли, щоб звільнити місце для торгово-офісного комплексу, який зведуть до 2023-го. Будівельникам довелося спочатку обкопати будівлю, щоб встановити 198 опор під нею. Потім роботизовані ноги підняли і протягом 18 днів перенесли її на 62 м. Стара будівля має стати центром захисту культурної спадщини та освіти.

В останні десятиліття внаслідок швидкої модернізації Китаю багато історичних будівель знесли, щоб звільнити землю для хмарочосів і офісних споруд. Але в країні росте занепокоєння з приводу втраченої архітектурної спадщини. Деякі міста почали кампанії збереження.

Байдужість влади до історичної архітектури була за правління Мао Цзедуна. Під час Культурної революції з 1966 по 1976 роки знищили численні історичні будівлі та пам'ятники. Смерть Мао 1976-го сприяла відродженню архітектурної консервації.

Влада надавала охоронний статус історичним будівлям. Наступні роки будівлі, квартали і навіть цілі міста отримували державну підтримку для збереження історичного вигляду.

Проте тепер урбанізація є серйозною загрозою архітектурній спадщині. Продаж землі є ключовим джерелом доходу для місцевих органів влади, а це означає, що будівлі, які мають архітектурну цінність, часто продають забудовникам, для яких збереження не є пріоритетом.

Зараз ви читаєте новину «П'ятиповерхову історичну будівлю перенесли на 62 м». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі