четвер, 01 червня 2017 11:43

П'яні поляки напали на будинок з українськими заробітчанами

П'яні поляки напали на будинок з українськими заробітчанами
Поляки напали на дім, де мешкали українці / фото: Gazeta Wyborcza

У Ґданську група поляків напала на будинок, у якому мешкають українські заробітчани.

Внаслідок нападу постраждали кілька громадян України, а також поляк – власник фірми, який намагався заступитися за своїх працівників, пише Gazeta Wyborcza.

Інцидент стався в ніч на 28 травня. Кілька десятків п'яних місцевих поляків підійшли до будинку і почали кидати каміння та вигукувати ксенофобські гасла: "П**** в Україну", "Польща для поляків!", "Додому, к****!".

Усі українці легально працюють у польській компанії. Налічує близько 60 співробітників, 24 з них – громадяни України. Нападники побили власника компанії - поляка, який намагався їх відігнати. Також дісталося й кільком українцям, які намагалися врятувати свого керівника.

В домі проживають 10 українських співробітників польської фірми. Також дві жінки і двоє дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Польщі не може бути пам'ятників УПА"

Поліція затримала сімох нападників віком від 23 до 38 років. Усі, крім одного, були п'яні. В одного з нападників виявили кокаїн.

"Цим чоловікам висунули звинувачення у зневажанні і погрозах позбавити життя постраждалих через їхню національність. Ще одне звинувачення стосується побиття двох постраждалих: поляка, в якого працювали іноземці, і громадянина України", - сказала Тетяна Пашкевич, речник окружної прокуратури Ґданська.

Польські націоналісти створили суспільний комітет демонтажу бандерівських пам'ятників у Польщі. Мають намір знищити всі скульптури воїнів Української повстанської армії в Підкарпатському воєводстві. Комітет створили активісти, причетні до нещодавнього демонтажу пам'ятника УПА у Грушовичах.

Зараз ви читаєте новину «П'яні поляки напали на будинок з українськими заробітчанами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі