середа, 21 квітня 2021 14:45

Путін згадав Януковича й заявив, що Лукашенка нібито хотіли вбити

Путін згадав Януковича й заявив, що Лукашенка нібито хотіли вбити
Путін розповів страшилку про замах на Лукашенка та Януковича. Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін згадав, що проти самопроголошеного глави Білорусі Олександра Лукашенка нібито готували держпереворот і хотіли його вбити.

У цьому ж контексті він розповів про президента-втікача Віктора Януковича під час звернення до Федеральних зборів.

"Нещодавно стало відомо про спроби організації держперевороту в Білорусі і спроби вбивства Олександра Лукашенка. Водночас такі помітні дії не засуджує Захід", — прокоментував Путін.

17 квітня Лукашенко заявив про замах на нього і його синів у Москві. Кремль навіть підтвердив, що ФСБ затримала організаторів замаху в Росії. У РФ також заявили, що затримані нібито спільно з українськими націоналістами планували організувати в Білорусі переворот. Проте США заперечили, що готували замах на Лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оточила Україну безпрецедентною кількістю військ - ЄС

За словами Путіна, українського президента-втікача Януковича теж "ледве не вбили й відсторонили від влади завдяки держперевороту".

"Можна мати будь-яку точку зору щодо політики Лукашенка, але практика організації держпереворотів, політичних убивств — це вже занадто, це поза межами", — заявив російський президент.

За 1,5 год. Федеральних зборів Путін не сказав ані слова про окупований Донбас і про російські війська на кордоні з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Путін згадав Януковича й заявив, що Лукашенка нібито хотіли вбити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі