вівторок, 14 березня 2023 21:17

Путін висловився про вибухи на "Північних потоках" і можливу причетність "проукраїнської групи"

Путін висловився про вибухи на "Північних потоках" і можливу причетність "проукраїнської групи"
Президент Росії Володимир Путін заявив, що вибух на трубі влаштували "професіонали". Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін назвав "повною нісенітницею" версію про можливу причетність "проукраїнської групи" до вибухів на "Північних потоках".

Сказав, що такий вибух могли влаштувати лише фахівці. Про це передають РосЗМІ.

"Те, що це теракт — це вже ні для кого не секрет, це, на мою думку, всі вже визнали. Причому теракт, очевидно, скоєний на державному рівні, тому що ніякі любителі подібної акції вчинити не можуть", – заявив Путін.

Диктатор стверджує, що судно Газпрому виявило наявність ще одного вибухового пристрою на трубі "Північного потоку" за 30 км від місця вибуху. Сказав, що знайшли "стовпчик, який стояв у такому ж місці, де стався підрив".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков зробив заяву про "слід України" у підриві "Північних потоків"

"Фахівці вважають, що це може бути антена для прийому сигналу для приведення в дію вибухового пристрою, який може бути - я не стверджую, але може бути - закладено під трубопровідну систему", – сказав Путін.

Він додав, що Росія запропонувала сформувати міжнародну групу експертів для вивчення району підриву газопроводу та виявлення можливих додаткових вибухових пристроїв, але отримала "невизначену відповідь".

Американське видання The New York Times опублікувало статтю із посиланням на власні джерела та дані розвідки, які стверджують, що за вибухом газопроводів у Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

За даними німецьких ЗМІ, слідство в Німеччині встановило судно, яке використовували для здійснення диверсії на російських газогонах, що "так чи інакше" пов'язане з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Путін висловився про вибухи на "Північних потоках" і можливу причетність "проукраїнської групи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі