пʼятниця, 18 вересня 2020 10:36

Путін, Трамп та Лукашенко стали лауреатами Шнобелівської премії

Путін, Трамп та Лукашенко стали лауреатами Шнобелівської премії
Ведучий передав "особливі привітання" Лукашенкові, адже це вже друга його антинагорода. Фото: Укрінформ

Президенти Росії, США, Білорусі, Бразилії, Великої Британії, Індії, Мексики, Туреччини та Туркменістану отримали Шнобелівську премію через реакцію на пандемію Covid-19.

Пародія на престижну міжнародну Нобелівську премію відбулася онлайн 17 вересня, передає Improbable Research.

"Премія у сфері медичної освіти вручається Жаіру Болсонару (Бразилія), Борису Джонсону (Велика Британія), Нарендра Моді (Індія), Андресу Мануелю Лопесу Обрадору (Мексика), Олександру Лукашенкові (Білорусь), Дональду Трампу (США), Реджепу Таїпу Ердогану (Туреччина), Володимиру Путіну (Росія) і Гурбангули Бердимухамедову (Туркменія) за використання пандемії коронавірусу для того, щоб навчити світ тому, що політики можуть сильніше за вченихі лікарів впливати на життя і смертьі", - оголосив засновник премії Марк Абрахамс.

Ведучий передав "особливі привітання" Лукашенкові, адже це вже друга його антинагорода: 2013 року білоруському президенту присудили Шнобелівську премію в номінації "Премія миру" за "заборону публічних оплесків", а також за "затримання білоруськими правоохоронцями однорукого чоловіка за оплески".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навального висунули на Нобелівську премію миру

В Гарвадському університеті у США вручають одну з найвідоміших антинагород світу — Шнобелівську премію. Нею відзначають дотепні, незвичайні або даремні наукові досягнення за рік. Вручають премію Шнобеля нобелівські лауреати, одягнені в бутафорські капелюхи та з накладними носами і кумедними окулярами на обличчах. Торік вона відбулася 12 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Путін, Трамп та Лукашенко стали лауреатами Шнобелівської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі